Eko-ääriurheilut

“Sponsor Wanted” on Raffica -purjehdustiimin erikoinen ja ammattimainen kilpavene – sen lempinimenä on Sponsi. Tänä vuonna vene saavutti toisen sijan kaikista monohull-veneistä Sininen nauha -nimisissä regattakisoissa (joihin osallistui yli 500 venettä). Kipparina on Zsolt Király, jolla on ollut lukuisia erinomaisia saavutuksia kilpailijana, muun muassa ykkössija vuoden 2009 Rund Um regatassa ja vuoden 2011 Centomigliassa, ensimmäinen sija vuosina 2012-13 monohull-veneiden sarjassa Bol D'Orissa sekä Unkarin vuoden 2014 Sininen nauha-kilpailussa.

Ohjelma:

 • Tapaaminen Balatonfüredissä (Hajógyárin satamassa) kello 9.30.
 • Purjehdus alkaa kello 10.00, ohjelman pituus on 4-5 tuntia.
 • Varaamme pelastusliivin kaikille osallistujille sekä 5 hengen ammattimaisen purjehdustiimin.
 • Osallistujien on otettava mukaan urheilukenkiä ja varavaatteita kun vaatteet todennäköisesti kastuvat.
 • Ryhmän vähittäiskoko on 7 henkeä ja enimmäiskoko 9 henkeä.
 • Hinta: 180 EUR/henki
 • Huonossa säässä ehdotetaan toista ohjelmapäivää etukäteen.

Veneen mitat

Pituus 13m
Leveys 5m
Kulkusyvyys 2m
Köli 200kg
Kokonaispaino 1400kg
Suurin nopeus 20 knots
Masto 20m
Pääpurje 100m2
Genaakkeri 250m2
Miehistö 14

Nauti Balaton-järven innostavasta kauneudesta ja ympäröivien vuorten mahtavasta näköalasta purjeveneen kyydissä! Viihdy mukavassa ympäristössä, järven keskellä mainiota unkarilaista viiniä siemaillen.

Tarjoamme kiireetöntä 4 tunnin purjehdusretkeä kokeneen kipparin saattamana Bavaria 34:llä. Kesäaikana saat myös uppoutua Balatonin sileään veteen.

Purjehduselämystä rikastaa perinteinen unkarilainen piknikki.

Purjevenetyyppi : Bavaria 34 4 tunnin rentouttavan purjehdusretken hinta 55 €

Osallistujien vähittäismäärä 4 henkeä. Suurin sallittu lukumäärä 8 henkeä.

Lähde unohtumattomalle seikkailulle ja koe Balaton-järvi ja sen saarivuoret lintuperspektiivistä! Tarjoamme sinulle tandem-varjoliitoa vaihtoehtoisena ekourheilun muotona.

Győrin Sky Club yhdistys oli ensimmäisiä Unkarissa, jotka aloittivat varjoliitotoiminnan Balatonin lähellä Csobáncin vuorelta vuonna 1995.

Lentäjänämme on Sky Clubin puheenjohtaja, joka on ollut varjoliiton kouluttajana jo 10 vuotta, ja hänellä on myös monivuotinen laskuvarjohyppääjän kokemus.

Ohjelma alkaa muutaman minuutin pituisilla ohjeistuksilla, sitten varsinainen liito kestää sääolosuhteista riippuen 1-2 tuntia. Kuljetus paikan päällä ja takaisin sisältyy hintaan.

Varjoliitoa harjoitetaan elämysurheiluna sekä harrastuksena tai kilpailulajina: siihen tarvitaan kevyttä liidintä ilman kiinteää rakennetta, joka lähtee liikkeelle juoksemalla. Lentäjä istuu kankaisen siiven alla olevissa valjaissa, joihin on kiinnitetty monia punoksia ja hihnoja. Vaikka moottoria ei käytetä, varjoliitolento kestää 1–2 tuntia ja lennettävä etäisyys on muutama kymmenen kilometriä.

Turvallisuuttasi varten kouluttajalla on vakuutus tandem-varjoliitoon osallistujille.

http://www.youtube.com/user/skyroby1969

Kun pidät äärimmäisistä urheiluhaasteista, tässä on sinulle oikea seikkailu:

Balatonin ylämaan kansallispuiston kauniissa metsässä, lähellä Balatonedericsiä on tarkasti suojeltu, yli 5 km:n pituinen Csodabogyós -luola.

Sinun on tiedettävä äärimmäisestä ja jännittävästä luolaretkestä sen, että yleisölle avatuista luolista poiketen täällä ei voi kävellä koko aikaa pystyssä.

 • Joihinkin osiin pääsee ainoastaan ryömimällä tai konttaamalla. Mutta älä ole huolissasi, sitä ei tehdä paljon, ja tarvittaessa saat myös apua.
 • Luolassa ei ole valoa. Retkeä varten saat otsalampun, jonka avulla löydät reitin ja pääset nauttimaan ihanista muodostumista, jotka löydät luolan tilavimmista osista.
 • Csodabogyós -luolan lämpötila on +9,5 astetta ympäri vuoden, suhteellinen kosteus on 100%. Ylivuotoja tai avoimia vesialoja siellä ei ole. Retken aikana saattaa esiintyä tippuvaa vettä ja kosteita tai kuraisia pätkiä.
 • Luolan sisäänkäyntiin ei pääse ajoneuvolla. Osana seikkailusta on noin 40 minuutin kävely ylämäkeä Balatonin ylämaan kansallispuiston kauniissa metsässä pohjalta luolan sisäänkäyntiin.
 • Luolaharrastus tavallisissa vaatteissa ei ole mahdollista – tai siis ei ole kovin mukavaa. Retkesi ajaksi saat kypärän, tehokkaan otsalampun ja luolatutkimukseen sopivan suojahaalarin.
 • Turvallisuuttasi varten luolan vaarallisiin kohtiin on asennettu lukuisia tikkaita, köysiä, ankkureita sekä muita turvallisuuslaitteita.
 • Sinusta pidetään huolta: ammattimaiset ja kokeneet luolaoppaat ovat käytettävissä koko retken aikana.

Turvallisuuttasi varten kansallispuiston luolaohjelmaan sisältyy tapaturma- ja riskivakuutuspaketti koko ryhmälle.

Jos olet utelias tutustumaan tähän erikoiseen maanalaiseen maailmaan ja olet kiinnostunut perehtymään luolan syntymiseen ja ihailemaan mahtavia tippukiviä, lähde kokeneiden oppaidemme kanssa nauttimaan henkeäsalpaavista näkymistä! Luonteestasi ja itseluottamuksestasi riippuen voit valita 1,5–2 tunnin pituisen perusretken tai 3,5–4 tuntia kestävän edistyneemmän retken. Suojahaalarit, kypärä ja otsalamppu varataan sinulle. Sinun on oltava pohjarakennuksen luona 30 minuuttia ennen retken alkamista, saappaat tai muut kestävät jalkineet jalassa ja mukavat vaatteet päällä. Kun luolan lisäksi myös pinnassa oleva alue on tarkasti suojeltu, luolan sisäänkäyntiin päästään jalan (noin 40 minuutin kävely ylämäkeen).

Perusretkiä toteutetaan 8–13 hengelle, edistyneitä retkiä taas 5–8 hengelle.

Aikuishinnat (yli 18-vuotiaille) Kuljetukset sisältyvät hintaan.